MIS ETERNIITI KASUTADA VANA ETERNIITKATUSE RENOVEERIMISEL?

Eterniit-sinu-majale-eterniitkatus-merbest-eterniit24

MERBEST: Meie käest on paljud kliendid küsinud, mis eterniiti on kõige mõstlikum katuse renoveerimisel kasutada?

Vaatame ja tutvustame nö suuri eterniitplaate.

Katuse vahetust planeeritakse tihtilugu mitu aastat, kui selgub, et kuskilt laseb vett läbi või mõni plaat on purunenud. On selge, et igal katusel ja katusematerjalil on oma elukaar ning eluea pikkus oleneb eeskätt materjali kvaliteedist ja oskustest see õigesti paigaldada.

Väga hea pildi katuse seisukorrast annab katuse visuaalne ülevaatus õuest või siis pööningult. Kindlasti tasub üle kontrollida ka konstruktsiooni seisukord, nt kas mõni sarikas või roovid vajaksid vahetust või on ma aja ära elanud.

Eestis on eterniiti katusematerjalina kasutatud väga pikalt ning tootmine algas 1960-ndate alguspooles, kui eterniit toodeti Kundas. On teada, et eterniiti toodeti seal aastatel 1963-1994. Algselt toodeti 6-lainelist plaati 1200×700, plaadi paksus 5,5 mm, laine kõrgus 35 mm, kaal 9 kg (aastani 1983) ja alates 1973. aastast mindi üle 8-lainelisele plaadile 1750 x 1130 mm, paksus 5,8 mm, laine kõrgus 40 mm, kaal 23 kg. (Andmed pärinevad Keskkonnaministeeriumi kodulehelt).

Mis eterniiti võiks kasutada katuse renoveerimisel?

Kõik on maitses kinni, mõne jaoks on väga oluline eterniidi suurus ja värv. Teisel on jälle kõige tähtsam, et eterniit on kvaliteetne, vettpidav, vaikne iga ilmaga, kauakestev, keskkonnasõbralik ja lihtne paigaldada.

Üks populaarne variant on see, et nö Kunda väikese eterniidi 1200×700 asemele soovitakse sama kõrgusega plaati. Sellisel juhul on variant panna eterniit Klasika 1250×1130. Sellel plaadil ei ole avasid ette puuritud ning on lõigatud nurkadega. Plaadi kaal on 18 kg ning saadaval on värvimata tsementhall eterniit kui värvitud eterniit. 1 Klasika eterniit katab 1,15 m2.

Kui soov vahetada välja nö Kunda suur eterniit 1750×1130, siis on võimalik panna täpselt samade mõõtudega eterniit Agro 1750×1130. Sellel plaadil ei ole samuti avasid ette puuritud ning on lõigatud nurkadega. Plaadi kaal on 25 kg ning saadaval on värvimata tsementhall eterniit kui värvitud eterniit. Tänapäeva eterniit on vastupidavam ja asbestivaba. 1 Agro eterniit katab 1,68 m2.

Meie tootevalikust leiab ka väga suure eterniitplaadi Agro XL 2500×1130. Sellel ei ole avasid ette puuritud, nurgad on lõigatud ning kaalub 35 kg. Saadaval on nii värvimata tsemethall eterniit kui värvitud eterniit. 1 Agro XL eterniit katab 2,46 m2.

ETERNIIDI PAKKUMIST KÜSI LÄBI PÄRINGUVORMI VÕI KIRJUTA MEILE INFO@MERBEST.EE

MERBEST KOGEMUSTEGA ETERNIIDI MÜÜJA EESTIS
MERBEST KOGEMUSTEGA ETERNIIDI MÜÜJA EESTIS